Kapıdan içeri sokan yandı! Alerji coşturan çiçek de var, nefesi anında tıkıyor

Alerjik Bireyler İçin Ev Bitkileri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evlerdeki iç mekan bitkileri, sadece estetik güzellikleriyle değil hoş kokularıyla da rahatlatıcı bir etki yaratır. Ancak alerjik reaksiyonları olan kişiler için bazı bitkiler sorun yaratabilir. Sporlar, polenler, toz ve diğer partiküller hassas bünyeler üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. İşte evinizde bulundurmanız gerekmeyen bazı bitkiler.

Özellikle alerji mevsimlerinde, dışarıdaki polenlerin yanı sıra ev bitkilerinin yaydığı alerjenler de semptomları artırabilir. Bazı bitkiler çiçeklenme sırasında polen saçar veya yapraklarında toz biriktirir. Bu durum hapşırma, burun tıkanıklığı ve hatta astım krizlerine yol açabilir.

Eğrelti otları, iç mekanlara tropikal bir hava katar ancak spor üretir ve solunum yollarını tahriş edebilir. Alerjik reaksiyonları olanlar için eğrelti otları hapşırma, burun tıkanıklığı gibi belirtileri tetikleyebilir.

Afrika menekşeleri, çiçeklenme sırasında polen yayarak alerjik belirtilere sebep olabilir. Yapraklarındaki ince tüyler alerjenleri havaya taşır. Aynı şekilde kauçuk ağaçları da toz ve alerjenler içerebilir.

Ağlayan incir, zarif görünümüyle iç mekanlara şıklık katar ancak toz tutma özelliği nedeniyle alerjenleri havaya karıştırabilir. Genel olarak, çiçek açan bitkiler alerjik reaksiyonları tetikleyebilir. Alerji riskini en aza indirmek için polen üretmeyen ve toz tutma eğilimi az olan bitkiler tercih edilebilir.

Evde bulundurulan bitkileri nemli bir bezle silerek toz birikimini önleyebilirsiniz. Ayrıca alerjik reaksiyonları olanlar için yatak odasını alerjenlerden uzak tutmak önemlidir. Alerji riskini azaltmak için polen üretmeyen bitkiler tercih edilebilir.

Related Posts

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan duyurdu: Bir SMA ilacı daha geri ödeme listesine alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir SMA ilacını daha geri ödeme listesine eklediklerini bildirdi.

Geçmeyen ses kısıklığına dikkat! Gırtlak kanseri habercisi olabilir

Konuşmanın günlük hayattaki yeri ve önemi tartışılmaz olsa da bu eyleme imkân sağlayan ses tellerinin pek önemsenmediği bir gerçek. KBB Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, ses teli sağlığı için 11 öneride bulundu.

Masa basında çalışanlar dikkat! Günde kaç adım atmanız gerektiği açıklandı

Yetişkin bireyler için sıkça önerilen 10 bin adım hedefi, aslında herkes için uygun olmayabilir ancak yeni bir araştırma, masa başında çalışan ve günümüzün giderek artan hareketsiz yaşam tarzına sahip bireyleri yakından ilgilendiren çarpıcı sonuçlar sundu. Günde 9 bin ila 10 bin adım atmak, uzun süre oturmanın kalp hastalıkları ve erken ölüm üzerindeki olumsuz etkilerini önemli ölçüde azaltabiliyor.

Uykuya dalamayanlar mışıl mışıl uyuyacak! İlaca gerek kalmıyor, 2 kelime yeter

Uykusuzluk, ne yazık ki yaşamın en yaygın sorunlarından biridir. Yatağa yattığınızda gözlerinizi kapatsanız da zihniniz bir türlü sakinleşmeyebilir. Bu durum, sadece yorgun bir bedenle değil, uykuya direnen bir beyinle de mücadele ettiğiniz anlamına gelir. Birçok kişi bu sorunu çözmek için uyku haplarına başvururken, doğal ve etkili bir yöntem sosyal medyada sağlık tavsiyeleriyle tanınan acil servis doktoru Dr. Joe tarafından öneriliyor.

1 bardak içince mideyi hafifletiyor! Mucize tarifin sırrı zencefilde saklı

Düzenli olarak probiyotik gıdalar yeseniz ve bağırsak sağlığına uygun alışkanlıklar edinseniz bile, ara sıra mide bulantısı yaşamanız normaldir. Neyse ki böyle bir durumla karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini birazdan öğreneceksiniz! Daha detaylı bilgi için okumaya devam edin.

Dışkınızda gördüğünüz bu işaret doktorları endişelendiriyor!

Dışkınızın görünümü, sindirim sağlığınız hakkında hayati bilgiler verebilir. Ancak çoğu zaman göz ardı edilen veya konuşulmaktan kaçınılan bu durum, bazı ciddi sağlık sorunlarının erken belirtilerini ortaya koyabilir. Gastroenterologlar, özellikle dışkıda kan, renk veya şekil değişiklikleri gibi belirtilerin ciddiyetle değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir