İzmir ve Denizli iş dünyasından “boykot çağrılarına” tepki

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların bazı kararları eleştirmesini ve yasal yollarla tepkisini ortaya koymasını demokrasinin gerekliliği olarak gördüklerini belirtti.

Tepkilerin ticari hayatı olumsuz etkilememesi konusunda hassas davranılması gerektiğini aktaran Özgener, şunları kaydetti: “Halihazırda yaşanan ekonomik zorluklar, dünya çapında yaşanan hızlı değişimler nedeniyle her birimiz bedeller ödemekteyiz. Ülkemizde ticari hayatın sıkıntılı günlerden geçtiği bu dönemde, üretim ve ticaret hayatında olumsuz sonuçlar doğuracak her türlü çağrının bu bedelleri artırması ve gün sonunda hepimize olumsuz yansıması söz konusudur. Bu konuda herkesi sağduyulu ve sorumluluk bilinci ile hareket etmeye davet ediyoruz. Türkiye’nin en büyük gücü, krizleri yönetme becerisi ve toplumun ortak aklıdır. Şimdiye kadar nice badireleri atlattık, bundan sonra da diyalog ve sağduyu ile her türlü zorluğun üstesinden gelebiliriz. Bunun için demokrasiyi merkezimize almanın ve düşüncelerimizi yasal sınırlar içinde ifade etmenin hepimizin sorumluluğu olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum.”

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Ender Yorgancılar da farklı görüş ve fikir ayrılıklarının demokrasinin zenginliğini oluşturduğunun altını çizdi.

Kişilerin ifade özgürlüğü kapsamında eleştiri hakkını kullanarak yasal yollarla tepkilerini göstermesinin demokratik hak olduğuna işaret eden Yorgancılar, “Ülkemizin üretim ve ticari hayatını olumsuz etkileyecek bildiriler konusunda itidalli olunması, ülkemizin üreten gücünün hedef gösterilmemesi gerekiyor. İşçisi, emekçi, öğrenci, çiftçisi, sanayicisi ve taciriyle hepimiz, toplumumuzun ayrılmaz parçalarıyız. Toplumu ayrıştırmadan sağduyu ile hareket etmeyi ortak bir sorumluluk olarak görüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Denizli

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu da demokratik hukuk devletinde, vatandaşların yasal bir zeminde tepkilerini ifade etmelerinin kıymetli olduğunu belirtti.

Bu noktada, ortaya konan itirazların anlaşılması ve dikkate alınmasının demokrasi açısından önem taşıdığını aktaran Kasapoğlu, “Ancak bu itirazların toplumsal refahımızı teminat altına alan üretim ve istihdama zarar vermemesi, sağduyulu bir şekilde dile getirilmesi gerekmektedir. Ekonomik faaliyetlerimiz, üretim gücümüz ve istihdam kapasitemiz, hepimizin ortak geleceğini şekillendirmektedir. Sanayi ve ticaret, siyasi çekişmelerin değil, kalkınma hedeflerimizin odak noktası olmayı sürdürmelidir.” ifadelerini kullandı.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ise İstanbul Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması sonrası başlatılan “boykot çağrılarını” doğru bulmadıklarını bildirdi.

Denizli iş dünyası olarak, ekonomiyi sekteye uğratacak cinsten çağrıları, kaygıyla takip ettiklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “İnsanımızın geçim kaynağı olan işini ve ticaretini engelleyecek, piyasaları sarsacak, ticari dengeleri bozarak ekonomimizi ve sosyal hayatımızı zora sokacak eylemler ile söylemleri, şaşkınlıkla izliyoruz. Milletimizin geleceğinin temel direkleri olan tüccarımızın, sanayicimizin, esnafımızın ve çalışanlarımızın emeğini ve alın terini heba edemeyiz. Ülkemizi ancak birlik ve beraberlik içinde büyütüp geliştirebiliriz. Yerli ve milli üretimin, ticaretin, istihdamın ve vergi gelirlerinin devamı için gelin hep beraber işimize gücümüze el birliğiyle sarılalım, çalışalım, kazanalım, kazandıralım.”

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili de “Üreten, istihdam sağlayan, yatırım yapan şirketlerimizin hedef haline getirilmesi ve boykot çağrıları yanlıştır. Şirketlerimiz siyasi tartışmaların dışında tutulmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Related Posts

Son dakika: Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 81 ilin tarım ve orman il müdürlüklerine gönderilen yazıyla ülke genelinde hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatıldığını açıkladı.

Kurultay davası sonrası yükselişe geçmişti: Borsa 19 Mart’tan sonra ilk kez bu seviyeyi gördü

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün CHP’nin Kurultay davası ile yükselmeye başladı. Dava başladığında dolar, euro, altın düşerken BIST 100 endeksi yükselmeye başladı. Davanın duruşması sonlanıp erteleme kararı çıknca da yükseliş hız kazandı …

Bir yılda 600 şubesi kapandı! Türkiye’de faaliyet gösteren marka iflasın eşiğinde

İkonik sandviç zincirlerinden Subway, büyük bir darbe aldı. Zincirin önemli franchise işletmecilerinden biri iflas başvurusu yaparken, bu gelişme fast-food sektöründeki artan baskının boyutunu gözler önüne serdi.

Merkez Bankası’nın temmuz toplantısından faiz indirimi beklentisi

“İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan düzen değişiyor; yeni ekonomik ekosistem kurulurken Türkiye doğru pozisyon alıyor”

Renault Kangoo Limo: Limuzin mi? Kangoo mu?

Araba dünyasının sunabileceği her şeyi gördüğünüzü düşünüyorsanız, isminden de anlaşılacağı üzere normal bir sedanı andıran ancak aslında bir çizgi filmden fırlamış ve bir tuning dükkanından geçmiş gibi görünen Renault Kangoo Limo ile tanışana kadar …

Araç muayenesinde yeni dönem: TÜVTÜRK isim değiştiriyor!

Türkiye’de araç muayene sisteminde önemli bir değişiklik yaşanıyor. Yeni marka Turka, 2027’den itibaren hizmet vermeye başlayacak. Bayilik sistemiyle yaygınlaşacak bu dönüşüm sektörde yeni bir dönem başlatacak.