Diyanet’ten Dini Musiki Vurgusu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Uzak Doğu musikisi İslam medeniyetinin musikisinden etkilenmiş bir musikidir. Bizim musikimiz yeni ortaya çıkan bir şey değil.” dedi.

Diyanet Akademisi Başkanlığı Haseki Abdurrahman Gürses Kıraat Dini İhtisas Merkezi’nin Fatih Kültür Sanat Merkezi’ndeki “4. Dönem Dini Musiki Kursu Mezuniyet Merasimi”nde konuşan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının dini musiki kurslarının ilk olarak 2014’te İstanbul ve Ankara’da başladığını söyledi.

Bu kurslarda Türkiye’nin her yerinden katılımcı olduğunu ve yatılı olarak kaldığını belirten Erbaş, onlara 9 ay boyunca ezan, kamet, ilahiler, makamlar, sala, mesnevi okumaları, edebi metinler ve mevlid-i şerif dersleri verdiklerini anlattı.

İslam medeniyetinin musikisinin dünyanın en zengin musikisi olduğunu dile getiren Erbaş, “Bir Batı musikisi var, bir de İslam medeniyetinin musikisi var. Uzak Doğu musikisi İslam medeniyetinin musikisinden etkilenmiş bir musikidir. Bizim musikimiz yeni ortaya çıkan bir şey değil. Bundan bin sene önce İbn-i Sina ‘Musiki’ diye kitap yazmış. Onun sadece tıp alanında mı çalıştığını zannediyorsunuz? Ünlü bir musiki alimi, ünlü bir felsefeci, ünlü bir fakih, ünlü bir tabip.” diye konuştu.

Erbaş, konuşmasının ardından Haseki Abdurrahman Gürses Kıraat Dini İhtisas Merkezi 4. Dönem Dini Musiki Kursu mezunları tarafından verilen konseri dinledi.

Konser sonrası Erbaş, 9 ay sonunda mezun olan 8 kursiyere mezuniyet belgelerini takdim etti.

Törene, İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Haseki Abdurrahman Gürses Kıraat Dini İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Muhammed Coşkun ile vatandaşlar katıldı.

Related Posts

FETÖ operasyonunda kritik ayrıntılar: ByLock yerine ‘Jitsi’ ve ‘Signal’

Gaziantep merkezli 47 ilde FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik operasyonlarda gözaltı sayısı 222’ ye yükseldi. Şüphelilerin ‘Jitsi’ ve ‘Signal’ isimli uygulamalar üzerinden haberleştiği, örgüte kazandırdıkları öğrencileri ise toplantı yapmak amacıyla yurt dışına gezi bahanesi ile götürdükleri belirlendi.

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Karınca kaçakçılarına 7 bin 700 dolar ceza

Kenya’da mahkeme, 9 bin 300 dolar değerindeki 5 bin 440 adet Afrika hasatçı karınca kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 4 kişiye 7 bin 700 dolarlık para cezası verdi.

Lady Gaga konseri kana bulanacaktı! Bombacının kimliği belli oldu

Amerikalı şarkıcı Lady Gaga geçtiğimiz hafta sonu Brezilya’daki ünlü Copacabana plajında, 2,1 milyon kişinin katılım gösterdiği ücretsiz konsere yönelik bombalı saldırı girişimi gerçekleşti. Son anda önlenen bombalı saldırı girişiminde Brezilya …

Hindistan Pakistan’a saldırının sebebini açıkladı

Hindistan Dışişleri Bakanı Vikram Misri dün Pakistan topraklarına “Sindoor Operasyonu”PAHALGAM SALDIRISINA CEVAP Sindoor Operasyonu hakkında bilgilendirme yapılan basın toplantısında konuşan Mısri, “Pakistan’a ait ve Pakistan işgalindeki topraklarda …

Almanya’da bir dönem sona erdi… Scholz görevini Merz’e devretti

Almanya’da, Friedrich Merz, Federal Mecliste başbakan seçilmesinin ardından Olaf Scholz’dan görevi devraldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir