‘Deri yiyen mantar’ yanı başımıza geldi: Doktorlar alarmda

‘Genital Süper Mantar’, ABD’den Sonra Fransa ve İngiltere’ye de Bulaştı

Son zamanlarda artan ‘genital süper mantar’ vakaları, ABD’nin yanı sıra Fransa ve İngiltere’de de görüldü. Sağlık uzmanları, cinsel yolla bulaşan bu enfeksiyon konusunda uyarılarda bulunuyor. Halk sağlığını tehdit eden bu bulaşıcı hastalık, son yıllarda sayıca artış gösteriyor ve virüs genellikle cinsel temas yoluyla insandan insana bulaşıyor.

‘Deri Yiyen Mantar’ Hızla Yayılıyor

Genital bölgeye bulaşan bu enfeksiyonun çoklu ilaçlara karşı direnç geliştirdiği ve sadece en güçlü mantar önleyici tedavilere yanıt verdiği belirtiliyor. Bazı durumlarda ise, hastalık tedavi edilemez hale gelebiliyor. Hastalar, bu ‘deri yiyen’ mantarlara karşı zorlu bir mücadele veriyor.

İlk Vaka İsviçre’de Ortaya Çıktı

2014 yılında İsviçre’de rapor edilen ve Trichophyton mentagrophytes tip VII olarak adlandırılan hastalık, Güneydoğu Asya seyahatleriyle ilişkilendiriliyor. TMVII’nin neden olduğu tinea genitalis olarak bilinen döküntüler, Almanya, Fransa ve ABD gibi ülkelerde görülmeye başlandı.

Vakalar Artış Gösteriyor

Yunanistan’da, kalça, karın ve koltuk altında kaşıntılı döküntülerle başvuran bir eşcinsel adamın vaka hikayesi dikkat çekti. Tıp dergisinde paylaşılan bilgilere göre, 36 yaşındaki hastanın TMVII testi pozitif çıktı ancak tedaviye rağmen sadece kademeli ve yavaş bir iyileşme süreci gözlemlendi.

Related Posts

Dünyada yedinci vaka: 34 haftalık doğan Eymen bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Kütahya’da 34 haftalık dünyaya gelen Mehmet Eymen bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı. Kritik ameliyatın başarıyla tamamlandığını ifade eden Kütahya Şehir Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Aydın, “Bilimsel olarak da dünyada yedinci vaka. Böyle tıbbi literatüre geçecek operasyonu tüm ekibimizle birlikte yaptığımız için hepimiz mutluyuz” dedi.

Tuvalete gittiğinizde ortaya çıkan 2 hayati işaret

Her gün fark etmeden geçip gittiğiniz bu iki belirti, ciddi bir karaciğer hastalığının erken habercisi olabilir. Bu sinyallere dikkat…

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

102 yaşındaki bilim insanı, uzun ömrünü genlere değil bu kurala borçlu

Genetik faktörlerin uzun yaşam üzerindeki etkisi sıkça tartışılırken, 102 yaşındaki bilim insanı kendi ömrünü genlerine değil, uyguladığı özel bir kurala borçlu olduğunu söylüyor. Yıllardır bilim dünyasında aktif olan ve sağlığını koruyarak üretkenliğini sürdüren bu uzman, yaşlanmaya dair geleneksel yaklaşımlara meydan okuyan bir yaşam tarzı benimsediğini belirtiyor.

Kanserle mücadelede gizli güç!

Kemoterapi sonrası zihin bulanıklığı, kalp çarpıntısı ya da sinir ucu hasarları yaşayan milyonlarca hasta için umut verici bir gelişme var: Egzersiz. Bilim insanları bu basit alışkanlığın tedavi sürecini nasıl değiştirdiğini açıkladı.

Aort yırtılmasında erken tanı hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsnü Sezer, aort yırtılmasında erken tanı ve hızlı müdahalenin hayat kurtardığını belirterek, “Aort yırtılmasında ilk 48 saatte saat başı ölüm riski yüzde 1 ile 3’tür” ifadelerini kullandı.