Bakan Şimşek’in 2 haftalık ajandası dolu: Avrupa’da yatırımcılarla görüşecek

Mehmet Şimşek, Avrupa’da Ekonomik ve Mali Diyalog Toplantılarına Katılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in mayıs ayındaki ilk durağı, Brüksel olacak. CNBC-e’den edinilen bilgilere göre, Bakan Şimşek, Avrupa Birliği ve Batı Ortakları Ekonomik ve Mali Diyalog Toplantısı’na katılmak üzere Brüksel’e gidecek. Bu toplantıların ardından Londra’ya yolculuk yapması beklenen Bakan Şimşek, Türkiye ekonomisinin görünümünü anlatmak için önemli toplantılara katılacak.

Yatırımcılarla Buluşma ve Konferanslara Katılacak

Şimşek’in Londra’daki planları arasında, BNP Paribas tarafından düzenlenecek “Türkiye 2025: Büyümede Yeni Bir Dönem” yatırımcı konferansına katılması da bulunuyor. Uluslararası yatırımcılara seslenecek olan Şimşek, Türk bankacılık ve reel sektör temsilcileriyle bir araya gelecek.

Londra’da Önemli Toplantılara Katılacak

Bakan Şimşek ayrıca, Londra’da gerçekleştirilecek Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) “2025 Yıllık Toplantısı ve İş Forumu”na katılacak. Bu toplantılar, “Ufukları Genişletmek, Güçleri Kalıcı Kılmak” temasıyla gerçekleşecek.

Önceki Temaslar ve Güncel Durum

Mehmet Şimşek, geçtiğimiz aylarda da yatırımcılarla Brüksel ve Londra’da buluşmalar gerçekleştirmişti. Şimşek’in uluslararası temasları, Türkiye ekonomisindeki son politika adımlarının ardından büyük önem taşıyor. Özellikle nisan ayındaki faiz artırımının ardından, yatırımcılar tarafından olumlu karşılanan politikalarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Bakan Şimşek’in yabancı sermaye akışını arttırmaya yönelik çalışmaları devam ediyor.

Yabancı Sermaye ve Ekonomik İlişkiler

Şimşek’in Brüksel ve Londra’da gerçekleştireceği görüşmeler, Türkiye’nin AB ile ekonomik ilişkilerini güçlendirmeyi ve yabancı sermaye akışını arttırmayı hedefliyor. Bakan Şimşek’in uluslararası platformlardaki temasları, Türkiye ekonomisinin geleceği açısından büyük öneme sahip.

Related Posts

Prof. Dr. Hakan Kara’dan yüksek faiz açıklaması: ‘Esas sıkılaşması şimdi başladı’

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Hakan Kara, reel sektörün yüksek kredi faizleriyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Kara, faiz artışlarının ekonomide yavaşlama yaratabileceğini vurguladı.

Küresel askeri harcamalar rekor kırdı: Savaş endişesi trilyon dolarlık artış getirdi

Jeopolitik gerilimlerin tırmanmasıyla küresel askeri harcamalar 2024’te yüzde 9,4 artarak 2 trilyon 718 milyar dolara ulaştı. Özellikle Avrupa ve Orta Doğu’daki hızlı yükseliş dikkat çekerken, Türkiye’nin askeri bütçesi son 10 yılda yüzde 110 büyüdü.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Amasya’dan sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi

Amasya’nın Suluova ilçesinde sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi gerçekleştirildi.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

Polonya Büyükelçisi Lang: Türkiye’nin savunma sanayisi ile işbirliği geliştirilecek

Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Maciej Przemyslaw Lang, Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerlemesini takdir ederek, gelecekte bu alanda güçlü bir işbirliği yapılmasını beklediğini belirtti. Lang, iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda mükemmel olduğunu ve ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Polonya’nın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ve gümrük birliği sürecini hızlandırma çabalarına da tam destek verdiklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir