Doç. Dr. Can İlker Demir: Aquafilling uygulamasını vücuttan tamamen temizlemek oldukça zor

Sosyal medya fenomeni Danla Biliç, geçirdiği estetik operasyonlar hakkında pişmanlıklarını dile getirmesi ile gündeme gelen aquafilling uygulamasının su kristallerinin teknolojik işlemlerden geçirilerek jel haline getirilmiş hali olduğunu söyleyen Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Can İlker Demir, “Ülkemizde maalesef orijinallerinden ayırt edilemeyecek düzeyde sahte ürünler var. İçeriği tam bilinmeyen bu ürünlerin kullanılması durumunda risk artıyor. Enfeksiyon, abse gibi durumların ortaya çıkması halinde tekrarlayan ameliyatlarla vücuttan temizlenmesi gerekir; fakat bu her zaman mümkün olamayabiliyor. Çünkü bu dolguyu vücuttan tamamen temizlemek oldukça zor. Bunun bir nedeni, dolgunun yerçekiminin etkisiyle vücutta yer değiştirmesi.” dedi.

Hürriyet’ten İsmail Sarı’ya konuşan Demir “Dolgu olarak vücudun farklı bölgelerinde kullanılıyor. Kalça ve göğüs en sık kullanım alanı olarak söylenebilir. Genel anestezi ihtiyacı olmaması, etkinin anında görülmesi nedeniyle tercih ediliyor. Yine yüz bölgesinde, vücudun çökük olan bölgelerinin düzeltilmesinde de kullanılıyor. İşlem ameliyatsız kalça ve göğüs büyütme olarak piyasada oldukça popüler hale geldi” ifadelerini kullandı.

Bu uygulamanın potansiyel yan etkilerinin asla göz ardı edilmemesi gerektiğine de dikkat çeken Doç. Dr. Can İlker Demir, “Bu riskler, uygulanan dolguya bağlı olabildiği gibi, uygulama tekniğine bağlı olarak da görülebilir. Uygulama esnasında gerekli sterilite şartlarına uyulmaması, yanlış uygulama, fazla uygulama veya yanlış yere uygulama sonrasında oluşan doku reaksiyonları ile enfeksiyona ve vücutta şekil bozukluklarına neden olabilir. Gelişebilecek enfeksiyon sonrası tekrarlayan ameliyatlarla vücuttan temizlenmesi gerekebilir” dedi.

Doç. Dr. Demir, şöyle devam etti:

“Bir diğer konu ise ülkemizde maalesef orijinallerinden ayırt edilemeyecek düzeyde sahte ürünlerin de var olması. İçeriği tam bilinmeyen bu ürünlerin kullanılması durumunda risk artıyor. Enfeksiyon, abse gibi durumların ortaya çıkması halinde tekrarlayan ameliyatlarla vücuttan temizlenmesi gerekir; fakat bu her zaman mümkün olamayabiliyor. Çünkü bu dolguyu vücuttan tamamen temizlemek oldukça zor. Bunun bir nedeni, dolgunun yerçekiminin etkisiyle vücutta yer değiştirmesi.”

TIKLAYIN | Danla Bilic’ten estetik itirafı: Yalvarıyorum kimse yaptırmasın

(Hürriyet)

 

Related Posts

Dünyada yedinci vaka: 34 haftalık doğan Eymen bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Kütahya’da 34 haftalık dünyaya gelen Mehmet Eymen bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı. Kritik ameliyatın başarıyla tamamlandığını ifade eden Kütahya Şehir Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Aydın, “Bilimsel olarak da dünyada yedinci vaka. Böyle tıbbi literatüre geçecek operasyonu tüm ekibimizle birlikte yaptığımız için hepimiz mutluyuz” dedi.

Tuvalete gittiğinizde ortaya çıkan 2 hayati işaret

Her gün fark etmeden geçip gittiğiniz bu iki belirti, ciddi bir karaciğer hastalığının erken habercisi olabilir. Bu sinyallere dikkat…

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

102 yaşındaki bilim insanı, uzun ömrünü genlere değil bu kurala borçlu

Genetik faktörlerin uzun yaşam üzerindeki etkisi sıkça tartışılırken, 102 yaşındaki bilim insanı kendi ömrünü genlerine değil, uyguladığı özel bir kurala borçlu olduğunu söylüyor. Yıllardır bilim dünyasında aktif olan ve sağlığını koruyarak üretkenliğini sürdüren bu uzman, yaşlanmaya dair geleneksel yaklaşımlara meydan okuyan bir yaşam tarzı benimsediğini belirtiyor.

Kanserle mücadelede gizli güç!

Kemoterapi sonrası zihin bulanıklığı, kalp çarpıntısı ya da sinir ucu hasarları yaşayan milyonlarca hasta için umut verici bir gelişme var: Egzersiz. Bilim insanları bu basit alışkanlığın tedavi sürecini nasıl değiştirdiğini açıkladı.

Aort yırtılmasında erken tanı hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsnü Sezer, aort yırtılmasında erken tanı ve hızlı müdahalenin hayat kurtardığını belirterek, “Aort yırtılmasında ilk 48 saatte saat başı ölüm riski yüzde 1 ile 3’tür” ifadelerini kullandı.