Kadın sürücü seferberliği

CILT Türkiye, Kadın Sürücüleri Destekleyen Bir Proje Hayata Geçiriyor

Lojistik ve taşımacılık sektöründe önde gelen bir otorite olan The Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT), 1919 yılında İngiltere’de taşımacılık ve lojistik sektörünün geleceğini şekillendirmek amacıyla kuruldu. Bugün 50’den fazla ülkede 35 binden fazla üyeyi desteklemektedir.

CILT Türkiye’nin kadın kanadı WiLAT, 444 İstihdam Ofisi iş birliği ile “5 Yılda 5.000 Kadın Sürücü Seferberliği” projesini başlatıyor. Proje kapsamında ülke genelinde kadın sürücü sayısının artırılması hedeflenmektedir. “Kadın Şoför Havuzu” için sürücü adayları aranmaktadır. Başvuru yapabilmek için adayların 20-45 yaş aralığında, en az lise mezunu ve en az B grubu ehliyet sahibi olmaları gerekmektedir.

Proje, hafif ve ağır ticari araç sürücülüğünü kapsayacak ve katılımcılara sadece sürücülük eğitimi değil, aynı zamanda meslek hayatlarında güçlenmelerine yardımcı olacak temel eğitimler de sunulacaktır. Eğitimler, uluslararası standartlarda düzenlenecek ve katılımcılara uluslararası geçerliliği olan sertifikalar verilecektir.

Bu proje ile kadın sürücü istihdamını artırarak, lojistik sektöründeki toplumsal cinsiyet eşitsizliğine katkı sağlamayı ve sektördeki dijital dönüşüm ile güçlü bir değişim yaratmayı amaçlıyoruz. Ulusal ve uluslararası standartları hedefleyen bu çalışmalar, lojistik sektörünün geleceğini belirlemede kilit bir rol oynamaktadır.

5 Yılda 5 Bin Kadın Sürücü

WiLAT Başkanı Esra Kıvrak, Türkiye’de lojistik sektöründe kadın istihdamının çok düşük olduğunu belirtiyor. Bu sebeple “Kadın Şoför Havuzu” projesini başlattıklarını ve 5 yılda 5 bin kadın sürücüyü sektöre kazandırmayı hedeflediklerini söylüyor. Projede yer almak isteyen kadınlara eğitim olanakları sağlanacak ve istihdam imkanları sunulacaktır. Ayrıca kadınların birbirlerine destek olmalarını ve başarılı rol modellerin geliştirilmesini destekleyeceklerdir.

Başkent’in Kadın İstihdamı Raporu

Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından hazırlanan “Ankara Kadın Dostu Markalar Endeksi” raporu, Ankara’da kadınların istihdam edilme oranlarının düşüklüğüne dikkat çekiyor. Rapora göre, Ankara genelinde kadın çalışanların toplam istihdama oranı yüzde 24,5’te kalmıştır.

Kadın Dostu Markalar Platformu, kadınların iş dünyasında güçlenmesini desteklemek ve farkındalık çalışmalarını arttırmak amacıyla “Kadın Dostu Markalar Endeksi” projesini hayata geçirmiştir. Proje kapsamında yapılan araştırma, kadın istihdamı ve cinsiyet eşitliği konularında farkındalık yaratmanın önemini vurgulamaktadır.

Ankara Kadın Dostu Markalar Endeksi Raporu’na göre, kadın istihdamı sektörel olarak farklılık göstermektedir. Bazı sektörlerde kadın istihdamı yüksekken, bazılarında oldukça düşüktür. Özellikle inşaat, enerji ve bilişim teknolojileri gibi sektörlerde kadın istihdamı düşüktür. Sektörler arasında ciddi farklılıklar bulunmaktadır.

Related Posts

Sıfır faize 45 bin liraya kadar nakit avans şansı

MobilDeniz, yeni müşterilerine %0 faizli kredi fırsatları sunuyor. 28 Şubat 2025 ile 31 Mayıs 2025 tarihleri arasında, MobilDeniz’i indirip banka müşterisi olan yeni kullanıcılar, 6 ay boyunca %0 faizli ihtiyaç kredisi ve taksitli nakit avans …

ATM’lerin bilinmeyen 7 özelliği: Bu işlemler şubeye gitmeden yapılıyor

Türkiye genelinde yaygın olarak kullanılan ATM’ler, sadece para çekmekle kalmıyor birçok bankacılık işlemini tek tuşla yapmayı mümkün kılıyor. Peki, bu cihazlar hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz?

Küresel ticaret savaşı nedeniyle 25 bin sanayi istihdamı risk altında

Allianz Trade araştırması, küresel gümrük vergisi anlaşmazlığında bir anlaşmaya varılamaması halinde Çin’in, Avrupa pazarlarını giderek daha fazla hedef alacağını ve Almanya’da 25 bine kadar sanayi işi kaybedileceğini ortaya koydu.

Binlerce kişi işsiz kalacak! Teknoloji devi küçülüyor

Dünyanın önde gelen elektronik üreticisi Panasonic Holdings istihdam stratejisinde değişikliğe gidiyor. Osaka merkezli şirket istihdam küçülmesine gideceğini belirten bir açıklama yaptı. Şirket açıklamasında yurt içinde 5 bin, denizaşırı yerlerde de …

Türkiye’nin 40 yıllık ünlü çay markası satışa çıkarıldı

Dünyanın önde gelen kahve ve çay şirketlerinden biri olan Jde Peet’s, Türkiye operasyonlarını yeniden yapılandırma kararı alarak çay birimi Of Çay’ı elden çıkarma sürecini başlattı. 1985 yılında Rize’nin Of ilçesinde kurulan ve 2019’da Jde Peet’s …

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 13 Mayıs Salı günkü ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. 6 AYDA BİR KUPON ÖDEMELİ Hazine ve Maliye Bakanlığı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir